Wie ik ben

Mijn naam is Henriëtte en ik help graag mensen die tijdelijk of voor langere tijd hulp nodig hebben om hun leven (weer) op de rit te krijgen. Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik eerst verscheidene jaren binnen de jeugdzorg gewerkt, en daarna de overstap naar de psychiatrie gemaakt. Daar heb ik als ambulant begeleidster mensen ondersteund op het gebied van wonen, werken en dagbesteding.

Sinds mei 2015 werk ik als professional organizer, ook wel opruimcoach genoemd. Ik ben lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (www.nbpo.nl) Dat betekent dat ik werk volgens de beroepscode van deze vereniging, die onder andere geheimhouding garandeert. 

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij erg belangrijk, zowel in mijn werk als privé. Ik heb een groot invoelend vermogen, ben positief, doortastend en doelgericht. Uitgangspunt in mijn handelen is dat ik altijd uitga van iemands eigen kracht, wensen en mogelijkheden. 

In mijn werk merk ik dat ik gewaardeerd word om mijn luisterend oor en het rust brengen in hectische situaties. Ik begeleid, motiveer en coach mensen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden of in beweging krijgen bij veranderingen. In mijn werk als organizer komen mijn kennis, ervaringen en persoonlijke kwaliteiten samen.

Als organizer wil ik jou graag helpen om (weer) grip te krijgen op spullen, huishouden en tijd. Ook jij kunt beter leren opruimen en organiseren, maar ik weet dat dit veel meer is dan een 'technisch kunstje' alleen. Als jij begrijpt waarom je in een bepaalde situatie terecht bent gekomen, en zelf meer inzicht krijgt in je denkpatronen, dan is de kans op een blijvende gedragsverandering veel groter. Dat betekent dan ook dat mijn rol vooral vragend en coachend is, zodat jij zelf antwoorden en oplossingen vindt voor je eigen vraagstuk.

Hoe kom je met mij in contact

Als je hulp van mij denkt te kunnen gebruiken, kun je vrijblijvend contact met mij opnemen via telefoon of
e-mail. Dat kun je ook doen als je eerst nog wat meer informatie wilt.

Neem hier contact op